Doelstelling van de stichting, zoals verwoord in de statuten

ANBI

De stichting heeft ten doel:

Vanuit een positief christelijke sfeer woonruimte creëren binnen de gemeente Bodegraven ten behoeve van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking; en
Het verrichten van alle verdere handelingen die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Werkzaamheden van de stichting

  • Het bestuur van Stichting De Parel wil initiatieven van ouders en vrijwilligers stimuleren op het gebied van activiteiten voor de bewoners, woningverbetering en het leggen van contacten met de omgeving. Hierin vervullen zij een faciliterende rol en kunnen zij gesprekspartner zijn.
  • Het bestuur van de stichting bewaakt de christelijke identiteit van De Parel. Er wordt ongeveer eens per maand met de teamleider van De Parel overlegd over lopende zaken. Ongeveer eens per twee maanden is bij dit overleg ook de regiomanager van ASVZ aanwezig.
  • Het bestuur van de stichting behartigt de belangen van de bewoners. Daartoe is onder meer een samenwerkingsovereenkomst met zorgverlener ASVZ gesloten waarin afspraken rondom personeelsbeleid en nieuwe bewoners worden beschreven.

Geldwerving en –besteding

De inkomsten van de Stichting bestaan uit giften. De verkregen gelden worden beheerd door de penningmeester. Het is niet de bedoeling vermogen op te bouwen. Er wordt niet gespeculeerd met gelden van de stichting. De verkregen gelden worden besteed ten behoeve van woonvoorziening De Parel en/of haar bewoners.

Jaarlijks wordt aan de ouders/vertegenwoordigers van de bewoners verslag gedaan over het gevoerde financiële beleid. Omdat de fondsen die de stichting werft bedoeld zijn voor de woonvoorziening en haar bewoners voert de stichting een terughoudend vergoedingenbeleid.

Het stichtingsbestuur kan besluiten bestuurders of vrijwilligers een kostenvergoeding toe te kennen. Deze vergoeding kan echter nooit meer bedragen dan daadwerkelijke gemaakte kosten. Bij het maken van kosten die men vergoed wil hebben dient te allen tijde vooraf toestemming gevraagd te worden aan het bestuur.

 

DE PAREL

Akkermunt 70 
2412 AB Bodegraven 
Telefoon: 0172-611053
Teamleider: Antje Hiemstra

  

STICHTING DE PAREL BODEGRAVEN

Meije 105
2411 PM  Bodegraven


E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Bankrekening:
NL37 RABO 034 868 2670

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com